Recept van de maand: ultieme pastasaus

ultieme pastasaus

We beginnen het jaar goed met een recept voor ultieme pastasaus. “Met deze saus tover je in één klap pasta’s, pizza’s, lasagne’s en wraps om tot een complete maaltijd met daarin alles wat je nodig hebt!”, aldus Bertine Lentink Food & Sport Coach die elke maand zo lief is een recept met ons te delen.

Een kant-en-klare tomatenpastasaus uit de winkel is lekker makkelijk en als je de juiste kiest ook prima. Maar qua smaak gaat er niets boven een flinke fles zelfgemaakte pastasaus. Groot voordeel: je kunt er zoveel groenten in stoppen als je zelf wilt.

Benodigdheden

Voor 1 grote fles:

  • 1 courgette
  • 1-2 rode (zoete) paprika’s
  • 3 grote tomaten (of 6 cherrytomaat)
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ venkelknol (of aubergine)
  • 2 uien
  • eventueel 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • handjevol verse basilicum
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de groenten en snijd in grove stukken, snipper de uien en hak eventueel de knoflook fijn.
  3. Doe alles in een grote ovenschaal en besprenkel royaal met de olijfolie, bestrooi met peper.
  4. Zet 20 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Doe alles in een maatbeker, voeg de basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
  6. Maak de saus zo grof of fijn als je zelf wilt.

En dat was het. Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Aankomende evenementen