Recept van de maand
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
50 minuten
Benodigdheden voor 10 personen
3 zoete appels
1 el kaneel
100 g walnoten (eventueel wat extra voor de garnering)
200 g volkoren tarwemeel
8 g bakpoeder
100 g rozijnen
250 g magere kwark
3 eieren
zonnebloemolie
Bereiden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in dunne schijfjes of blokjes (zie stap 4), en houdt dit apart voor de garnering. Rasp 2 appels fijn en meng de appelrasp met de kaneel.
Stap 3
Hak de walnoten grof en doe dit samen met het volkoren tarwemeel, het bakpoeder, de rozijnen, de magere kwark en de eieren in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en roer hier de appelrasp doorheen.
Stap 4
Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg in de vorm. Garneer de cake dakpansgewijs met de schijfjes appel. Of kies ervoor om de cake als hij gaar is met blokjes appel en walnoten te garneren.
Stap 5
Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten gaar.
Elke dag appeltaart eten is geen goed idee, maar van deze cake kun je echt elke dag genieten.