Recept van de maand: verantwoord cake eten

appel-walnoot cake
Ben jij ook zo dol op appeltaart? En zou je het liefst elke dag een stuk eten? Dan is dit heerlijke recept van de maand echt wat voor jou! Want van deze appel-walnoot cake kun je écht elke dag verantwoord genieten.

Recept van de maand

Dit recept komt uit het boek ‘Eet als een Expert Party Time’ van I’m a Foodie en is favoriet bij de deelnemers van Bertine Lentink. Het leek haar daarom een goed idee om dit lekkers met ons te delen… En dat zijn wij volledig met haar eens!
Je maakt de verantwoorde appel-walnoot cake als volgt:

Bereidingstijd

20 minuten

Wachttijd

50 minuten

Benodigdheden voor 10 personen

3 zoete appels

1 el kaneel

100 g walnoten (eventueel wat extra voor de garnering)

200 g volkoren tarwemeel

8 g bakpoeder

100 g rozijnen

250 g magere kwark

3 eieren

zonnebloemolie

Bereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in dunne schijfjes of blokjes (zie stap 4), en houdt dit apart voor de garnering. Rasp 2 appels fijn en meng de appelrasp met de kaneel.

Stap 3

Hak de walnoten grof en doe dit samen met het volkoren tarwemeel, het bakpoeder, de rozijnen, de magere kwark en de eieren in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en roer hier de appelrasp doorheen.

Stap 4

Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg in de vorm. Garneer de cake dakpansgewijs met de schijfjes appel. Of kies ervoor om de cake als hij gaar is met blokjes appel en walnoten te garneren.

Stap 5

Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten gaar.

Elke dag appeltaart eten is geen goed idee, maar van deze cake kun je echt elke dag genieten.

Deel dit bericht