Als het feest is, dan mag ik toch wel chips, taart en borrelnoten? Natuurlijk mag je dat. Jij staat aan het roer van jouw leven. Uiteindelijk draait het allemaal om balans en binnen een gezond eetpatroon past af en toe echt wel een stukje taart. Deze taart kan je elke dag eten. Als ontbijt, tussendoortje of als lunch. Bertine Lentink Food & Sport Coach deelt elke maand een lekker en gezond recept met ons. Deze maand is dat het recept van een lekker stuk taart. Wil je het nog completer maken? Het is ook lekker in combinatie met een schaaltje yoghurt met een beetje kaneel.
Benodigdheden
Voor 12 personen
300 gram volkorenmeel
2 bananen
7 dadels
130 gram vloeibare margarine
100 gram pecannoten, fijngehakt
1 eetlepel speculaaskruiden
4 eieren
1 theelepel vanillearoma
Bakpoeder
4 friszoete appels
eventueel wat rozijnen
ovenschaal met bakpapier
Bereidingstijd
Ongeveer 25 minuten + 55 minuten oventijd
Stap 1
Meng 100 gram volkorenmeel met 1 banaan (geprakt) en 3 dadels (klein gesneden). Voeg 50 ml vloeibare margarine toe. Hak de noten en de pecannoten erdoor. Zet afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de andere banaan (geprakt) en de 4 dadels (klein gesneden) toe. Klop met een mixer in 5 min. tot een licht en luchtig mengsel. Meng de rest van de boter door het mengsel. Voeg de rest van de volkorenmeel toe en spatel samen met de vanille aroma en de bakpoeder voorzichtig door het eimengsel.
Stap 3
Schil de appels, snijd ze kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken. Schep het beslag in de ovenschaal en verdeel eerst de appel (eventueel met wat rozijnen) en dan de deeg (uit de koelkast) erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 55 min. goudbruin en gaar.
Bekijk de stappen voor de bereiding in de video hieronder!