Rhienderoord in het teken van Special Joy

special-joy-fixed

Sportdeelname is voor kinderen met autisme vaak een grote uitdaging, net als een bezoek aan een sport- of zwemaccommodatie waar tijdens recreatieve bezoekmomenten een breed aanbod is van activiteiten.

Ervaringsdeskundige Bolien Tijken loopt in het dagelijks leven tegen drempels op met haar kinderen die de diagnose autisme hebben. Tijdens de zwemlesperiode van haar kinderen bij Rhienderoord heeft ze ervaren dat wanneer een team rekening houdt met het kind er mooie resultaten worden geboekt in het kader van zwemveiligheid. De grootste winst is dat Bolien zag dat haar kind plezier had in bewegen (sportdeelname) en daarmee successen ervoer wat resulteerde in zelfvertrouwen.

In gesprek met coördinator Jacco Peelen is het idee opgepakt om voor kinderen met autisme een apart event te organiseren. Dit event moet ertoe bijdragen dat deze kinderen plezier maken en zich welkom voelen in een accommodatie waar rekening gehouden wordt met de omgevingsprikkels. Landelijk worden er bij pretparken, kermissen en bioscopen ook speciale momenten gecreëerd waar rekening gehouden wordt met de omgevingsprikkels.

Sinds juli is Bolien actief voor deze doelgroep onder de noemer Special Joy met als doel aandacht te krijgen voor deze doelgroep in de sport. Special Joy gaat voor de doelgroep events organiseren waar kinderen geactiveerd worden en ouders met elkaar in een ontspannen setting kunnen recreëren. Op zaterdag 29 september vindt het eerste gezamenlijke event van Special Joy en Rhienderoord plaats. Kinderen met autisme en hun ouders zijn op die dag van harte welkom bij Rhienderoord Zwem & Sport Plezier in Brummen van 15.15 uur tot 17.15 uur.

Jacco Peelen vindt het belangrijk dat elk kind een passend beweegmoment heeft en hoopt door de samenwerking een sfeer te creëren waardoor kinderen met autisme zich welkom voelen in een zwemaccommodatie en gezondheidswinst boeken door deelname aan een actief beweegmoment. Na het beweegmoment is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. De droom voor Bolien en Jacco is dan ook dit structureel op de kaart komt er aandacht is voor autisme en sport.

Deel dit bericht