SJO Oeken-Brummen JO13-3 viert kampioenschap

JO13-3 Kampioensfoto

Ingestuurd door de redactie van SJO Oeken-Brummen

Na 8 wedstrijden gewonnen te hebben waarbij de middenmoot en onderste tegenstanders verslagen waren konden de jongens van Duncan, John en Rob als coaches zich gaan opmaken voor de laatste 2 weken waarbij het kampioenschap het einddoel was.

Op 18 mei speelde de JO13-3 de wedstrijd tegen de medekoploper LOO JO13-1. Na een poging vanuit de tegenstander om de jongens te intimideren met een lange warming up en groepskreten deden de jongens goede zaken. Zonder veel kansen weg te geven wonnen ze verdiend met 2-0. Het kampioenschap kon hun niet meer ontgaan. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg en 4 punten voorsprong gingen de jongens vol goede moed naar DUNO JO13-1. Een doordeweekse dinsdagavond waren alle ouders, opa’s, oma‘s, broers en zusjes aanwezig. De jongens waren echter kansloos en verloren deze wedstrijd met 3-0. Een zware teleurstelling en een enigzins onsportieve tegenstander, die meerdere jongens uit de JO15-1 opstelde.

Het kwam aan op de laatste wedstrijd op zaterdag 25 mei. DVOV JO13-2, de nummer 3 in de stand, was de tegenstander. Met veel toeschouwers begonnen de jongens de wedstrijd goed en de ruststand was dan ook 1-2 in het voordeel van SJO Oeken-Brummen. Na rust werd de spanning af en toe iets te hoog maar de einduitslag werd 1-3. De winst was binnen en het kampioenschap kon gevierd worden. Met champagne en met het kampioenshirt aan gingen de jongens terug naar Brummen voor de huldiging en rondgang door het dorp. Na de friet en het uitreiken van de medailles werd er op de club nog even feestgevierd en ging een ieder tevreden naar huis. Een speciale dank gaat uit naar alle ouders, opa’s en oma’s die elke wedstrijd fanatiek gesupport hebben.

Wij feliciteren de jongens van JO13-3 met het behaalde kampioenschap.