Sport en beweeg enquête Dorp Brummen

694-3

Sport en beweeg enquête Dorp Brummen

Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Je wordt er fysiek weerbaarder van, mentaal sterker en het kan een bron zijn voor sociale contacten. Maar hoeveel zou je dan moeten bewegen? In 2017 zijn er beweegrichtlijnen opgesteld, die als houvast gebruikt kunnen worden om te bepalen of iemand genoeg beweegt. Voor volwassenen is dit 150 minuten per dag matig intensief bewegen, 2 keer in de week spier- en botversterkende oefeningen doen en daarbij ook balansoefeningen.

Vanwege de huidige vergrijzing in het dorp Brummen wordt de groep binnen de leeftijdscategorie 50 plus steeds groter. Belangrijk voor deze groep is in beweging blijven om gezond te blijven en zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten te kunnen blijven doen. Maar hoeveel sport en beweegt de 50 plusser in Brummen? Hoeveel mogelijkheden hebben zij hiertoe? En worden zij genoeg uitgedaagd?

Mijn naam is Tom Willemsen, student sportkunde aan de HAN in Nijmegen en loop sinds september mijn afstudeerstage bij Stichting Sportkompas. Voor mijn afstudeeropdracht ben ik bezig met een scriptie te schrijven over het sport- en beweeggedrag van de 50 plussers in het dorp Brummen, om erachter te komen waar behoefte aan is op het gebied van sport en bewegen. Hiervoor krijg ik graag input vanuit de doelgroep waar het om gaat. 

Dus bent u woonachtig is in Brummen en 50 jaar of ouder is, dan vraag ik ongeveer 10 minuten van u tijd om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over u sport- en beweeggedrag en eventuele motieven en belemmeringen die u ervaart om wel of niet te sporten en bewegen. Behoort u zelf niet tot de doelgroep die ik zoek, maar kent u personen die dit wel doen? Dan wordt delen enorm gewaardeerd!

De resultaten van de enquête zullen uiteindelijk gebruikt worden om hoe het ervoor staat met het sport- en beweeggedrag van de 50 plusser in het dorp Brummen en waar behoeft naar is onder de doelgroep. De input vanuit u is daarom enorm waardevol! 

U zou mij enorm helpen met mijn afstudeeropdracht als u de vragenlijst zou willen invullen als u binnen de doelgroep valt, of deelt met mensen die u kent binnen de doelgroep. Heeft u vragen of opmerkingen kunt u mij bereiken op het mailadres T.Willemsen1@student.han.nl

KLIK HIER VOOR DE ENQUÊTE 

Deel dit bericht