Sport on Wheels: Sporten die naar jou toekomen!

sport on wheels

Zijn de kinderen na school gelijk weer achter hun gameconsole gekropen en krijgen ze langzamerhand vierkante ogen? Zijn ze als ze thuiskomen nog altijd druk en hyper en hebben ze zin om nog wat actiefs te gaan doen? Stuur ze eens naar buiten en laat ze kennismaken met Sport on Wheels!

Sport on Wheels is een initiatief van stichting Sportkompas om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse sport- en spelactiviteiten. Elke schoolweek gaat een bakfiets met allerlei sport- en spelactiviteiten op weg in de gemeente Brummen. Of het nou touwtje springen, voetballen, volleyballen of tikkertje is, iedereen kan en mag doen wat hij of zij wil! Alle activiteiten zijn gratis en je kan op elk moment als de bakfiets er staat leuke activiteiten doen.

Sporten is essentieel voor kinderen

Als kind zijnde is het natuurlijk heel belangrijk om te sporten en te bewegen. De kinderen van tegenwoordig zijn liever druk bezig met het spelen van Fortnite op hun gameconsole en dat is op zijn tijd ook zeker een leuk iets om te doen, maar buiten spelen zorgt ervoor dat kinderen met teleurstellingen en vooral met elkaar leren omgaan. Als de kinderen bijvoorbeeld een wedstrijd verliezen op het speelveldje, leren zij hier beter mee omgaan en weten zij ook hoe het is als zij later ouder zijn. Als kinderen met elkaar buitenspelen maken ze natuurlijk ook vriendjes en vriendinnetjes wat heel belangrijk is op deze leeftijd.

Onze gemeente is sinds 2015 actief als Jongeren Op Goed Gewicht (JOGG)-gemeente. Met deze aanpak wil de gemeente jongeren van 0 tot 19 jaar, maar ook ouders en hun omgeving, stimuleren om obesitas en overgewicht tegen te gaan bij jongeren. Sporten is hierbij een heel belangrijk aspect voor de jongeren, omdat de jongeren hierdoor in beweging blijven en ervoor zorgen dat zij genoeg lichaamsbeweging krijgen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen ook beter in hun vel gaan zitten en zo voelen ze zich een stuk beter!

Lekker dichtbij

Sport on Wheels heeft twee vaste plekken waar de activiteiten elke week gehouden worden in de gemeente Brummen. Op de dinsdagen zal de combinatiefunctionaris Sport Martijn elke schoolweek in Eerbeek te vinden zijn bij het Cruyff Court bij De Bhoele tussen 15:45 en 16:45 uur. Op de woensdag gaat Martijn op de bakfiets naar het veldje voor Kindcentrum Het P@rk in Brummen. Hij zal daar zijn van 14:00 tot 15:00 uur. In onze activiteitenfeed komt binnenkort een schema te staan met de andere gebieden waar Sport on wheels het komende halfjaar te vinden zal zijn.

Kom snel een keer langs en zie de sporten naar je toegefietst komen!