Sportclub Brummen naar zaterdagvoetbal

image001-1

Ook in deze Coronatijd houdt Sportclub Brummen een goed contact met haar leden.

Hieruit is een breed gedragen wens naar voren gekomen om over te stappen naar (prestatief) zaterdagvoetbal voor senioren.

In de Algemene Ledenvergadering van maandag 20 september heeft de vereniging deze wens gedeeld met haar leden. Bij de ledenvergadering bleek een unanieme steun voor zaterdagvoetbal aanwezig te zijn. Het bestuur van Sportclub Brummen heeft daarom het besluit genomen om met ingang van het seizoen 2022-2023 over te stappen van prestatief zondagvoetbal naar prestatief zaterdagvoetbal.

Een historische stap voor een vereniging die sinds 1912 op zondag speelt.

Aan de KNVB zal voor het eerste elftal het verzoek worden gedaan om “horizontaal” te kunnen overstappen. Dat betekent zoveel als dat het team in het seizoen 22-23 zal uitkomen in de klasse waarop men recht heeft op basis van de sportieve prestatie in het seizoen 21-22. Het 1e elftal speelt komend seizoen nog in de zondag 3e klasse en zal dus bij een eventuele promotie naar de zaterdag 2e klasse overstappen. Bij degradatie zal dat de 4e klasse op zaterdag worden.

In het seizoen 2021-2022 spelen al 4 seniorenteams op recreatief niveau op zaterdag.

Ondanks deze stap blijft het bij Sportclub Brummen voor seniorenteams mogelijk om op recreatief niveau op zondag te spelen.

Deel dit bericht