Sporters aan het woord: de 70-jarige Mia Martijnse sport iedere dag

miamartijnse

Hoewel de 70-jarige Mia Martijnse pas op latere leeftijd begon met sporten is het inmiddels iets wat ze niet meer weg zou kunnen denken uit haar leven. De Eerbeekse is dan ook vrijwel iedere dag te vinden bij hart for her of – in de zomermaanden – bij zwembad Coldenhove. “Ik vind het ontzettend leuk en belangrijk om actief bezig te zijn. Het geeft zoveel voldoening.”

Ze sport bij hart for her, zwemt, traint voor de Vierdaagse in Nijmegen én staat nog altijd in de viskraam op de markt. Een bezige bij die – voor haar leeftijd – ontzettend fit is kunnen we Mia dus zeker wel noemen.

Het begon allemaal met wandelen, toen Mia achter in de vijftig was en herstelde van een burn-out. In haar zoektocht naar dingen die ze zelf leuk vindt om te doen en waar ze energie van krijgt kwam ze op wandelen uit. Ze schreef zich in voor de Nijmeegse Vierdaagse en zo nam het sporten en bewegen een steeds belangrijkere plek in in Mia’s leven.

Sporten in een goede sfeer

De sportschool was de volgende stap, waar ze onder meer bodypump en andere groepslessen volgde. Daarna stapte ze over naar hart for her, waar ze inmiddels alweer drie jaar te vinden is. Ze traint er niet alleen haar spieren en algehele conditie, maar ze geniet ook van de gezelligheid en de goede sfeer. “Ik zocht iets wat gezellig en leuk is, waar je lekker jezelf kunt zijn en je eigen ding kunt doen. Dat is precies wat hart for her biedt,” vertelt Mia. “Sporten en actief bezig zijn is voor mij wel het allerbelangrijkste, maar de sociale contacten die je hier opdoet zijn ook heel waardevol.”

Volgens Mariëlle Walter, licentienemer van hart for her in Eerbeek, kan Mia gezien worden als een inspirator voor velen. “Mijn doelgroep bestaat eigenlijk uit twee categorieën. Aan de ene kant wil ik vrouwen die lastig de motivatie kunnen vinden om te gaan sporten bereiken, en aan de andere kant mensen zoals Mia: die van zichzelf super gemotiveerd zijn en daardoor ook voor anderen als een voorbeeld kunnen fungeren.”

“Ik ben inderdaad wel gemotiveerd, ja. Daar staan ze thuis ook nog wel eens versteld van,” aldus een lachende Mia. “Maar ik haal er gewoon heel veel voldoening uit. Door het sporten voel ik me fit en energiek. Ik gun het anderen ook om dat te ervaren.”

Een combinatie van inzet en geluk

Het sporten bij hart for her staat voor Mia op dit moment even op een wat lager pitje, maar dat betekent niet dat ze stil zit. Integendeel: in de zomermaanden is Mia het liefst iedere dag in het buitenzwembad te vinden. Ook is ze druk aan het trainen voor de Vierdaagse en staat ze nog in de viskraam op de markt.
Dat ze dit alles nog kan doen op haar leeftijd heeft ook voor een deel met geluk te maken, beseft ze. “Het sporten geeft mij energie en houdt me fit, maar je lichaam moet het ook toestaan, natuurlijk. Dat geluk moet je wel hebben.”

En toch: geluk of niet, de mindset en motivatie van Mia maken haar tot de actieve vrouw die ze in hart en nieren is. De belangrijke rol die sporten in haar leven speelt zal dan ook niet snel naar de achtergrond verdwijnen.

Ben jij benieuwd hoe het is om te sporten bij hart for her? Je bent van harte welkom! Neem gerust contact op via de website. Met het zes-weken-proefabonnement zit je nergens aan vast en kun je zelf proberen of de formule van hart for her iets voor je is. Mia kan het in elk geval van harte aanraden: “Ik vind het heel erg leuk en voel me er veel fitter en energieker door, maar je moet toch echt zelf ontdekken wat sport met je kan doen. Dus mijn advies is: probeer het eens en ervaar wat het met je doet!” Dankjewel Mia, dat lijkt ons een mooi advies.

Deel dit bericht