Steeds meer sportverenigingen zijn rookvrij

rookvrije sportclubs

Er zijn steeds meer sportverenigingen die ervoor kiezen om de sigaret te verbannen van de sportvelden. Sinds 1 september is het op meer dan 550 sportclubs niet meer toegestaan om een sigaret te roken. Bovendien worden er daarnaast door steeds meer verenigingen al maatregelen genomen om de sigaret te verbannen.

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal rookvrije sportclubs flink gestegen. Toen waren er namelijk slechts 150 clubs die als rookvrij bestempeld konden worden.

Deze aantallen zijn afkomstig van de Hartstichting, de organisatie die zich inzet voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Volgens de Hartstichting is het feit dat steeds meer clubs kiezen voor een rookvrije omgeving mede te danken aan de maatregelen die de KNVB, KNKV, KNHB, Atletiekunie en KNLTB namen én aan de inzet van gemeenten.

Bekijk het volledige artikel van nu.nl hier.