Steuntje in de rug voor lokale sportverenigingen

4d9324cafc6901711158dd0878f77267

Lokale sportverenigingen krijgen opnieuw een steuntje in de rug. Huurders van de buitensport- en de binnensportaccommodaties hoeven (een deel van) de huur niet te betalen. Dit geldt voor het vierde kwartaal van 2020 en mogelijk straks ook voor het eerste kwartaal van 2021.

Door de coronacrisis hebben sportverenigingen veel minder inkomsten. Bijvoorbeeld omdat het clubhuis is gesloten en er geen kantineopbrengsten zijn. Terwijl de vaste lasten, zoals de huur, gewoon doorgaan. Dankzij een regeling van het Rijk konden de gemeente en Stichting Sportkompas sportclubs vorig jaar al huur kwijtschelden over de maanden maart, april en mei. 

Daarna leek het de goede kant op te gaan, maar in het laatste kwartaal van 2020 waren opnieuw stevige coronamaatregelen nodig. Verenigingen moesten veel activiteiten weer stoppen. De regeling van het Rijk is verlengd. En dus kunnen de gemeente en Stichting Sportkompas de sportclubs opnieuw tegemoet komen in de huurkosten. De betrokken verenigingen krijgen hierover een brief.

Deel dit bericht