Topteams SJO Oeken-Brummen zoeken de breedte

sjo oeken brummen

Ingestuurd door de PR en Communicatie van SJO Oeken – Brummen

Al sinds 2015 voetballen de meisjes en vrouwen van vv Oeken en Sportclub Brummen samen onder vlag en kleuren van de SJO Oeken-Brummen. Eigenlijk meteen vanaf de start wordt gevoetbald in alle leeftijdscategorieën, wat vrij uniek is in de regio voor zo’n best wel kleine gemeenschap. Regelmatig ontvangen de meidenteams van SJO Oeken-Brummen complimenten van tegenstanders over de wijze waarop de SJO de kracht van samenwerken zichtbaar maakt.

Ook dit seizoen komen meidenteams van SJO Oeken-Brummen weer uit in alle leeftijdscategorieën en is de ontwikkeling die het vrouwen- en meidenvoetbal heeft doorgemaakt enorm goed zichtbaar; bijna alle jeugdteams komen uit in de eerste klasse. De oudste jeugd (MO19) speelt al jarenlang op het hoogste niveau, de hoofdklasse. Wetende dat er in drie provincies maar twee hoofdklassen zijn, is dit resultaat uitzonderlijk te noemen voor deze regio. Het vlaggenschip van het vrouwenvoetbal (VR1) is in twee seizoenen opgestoomd naar de derde klasse A-categorie en staat ook in deze klasse op een positie van waaruit promotie naar de tweede klasse binnen handbereik ligt. De vrouwen spelen in de top drie nog steeds mee voor het kampioenschap en hebben ook nog een periodetitel achter de hand om dit te bewerkstelligen.

Het maatschappelijk fenomeen dat – net als bij de jongens – steeds meer meiden zich gaan vestigen in de stad waarin zij gaan studeren en dat steeds meer oudere jongeren één of meerdere baantjes erop na houden, is goed zichtbaar in alle sporten. In de hele regio is de laatste jaren een terugloop van aantallen MO19 (en JO19) teams waar te nemen. Om de genoemde niveaus van de MO19 en VR1 te kunnen handhaven en borgen, nodigt de SJO Oeken-Brummen met name meiden en vrouwen uit deze leeftijdscategorie uit om bij hen op een goed niveau te komen voetballen. Vanzelfsprekend geldt de uitnodiging ook voor alle andere meiden die willen komen voetballen!

Mocht je interesse zijn gewekt, neem dan gerust contact op met Eddy Vermaat, telefoon 06 222 06233, e-mail: meiden@oeken.nl of Joop Schijff, telefoon 06 390 79941, e-mail: e-mail@joopschijff.nl.

Deel dit bericht