Uniek Sporten Kalender

Kalender_Brummen_Q2

Uniek Sporten Brummen

Voorlopig laatste editie Uniek Sporten kalender: “welke sport ga jij beoefenen deze maand?

De 4e editie en voorlopig laatste editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar! De lokale buurtsportcoaches aangepast sporten verspreiden begin april de kalenders bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en -professionals en andere openbare en buurtontmoetingscentra in Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Elke gemeente heeft een eigen kalender waarop zowel lokaal sportaanbod als aanbod in de buurtgemeenten staat voor sporters met een beperking. Middels QR-codes kan alle informatie over het sportaanbod moeiteloos worden gevonden. De kalender loopt van april tot en met juni 2022. In juni zal regio Stedendriehoek met de verschillende partijen de kalender evalueren en daarna een besluit nemen over een eventueel vervolg.

Unieke Sport van de maand april: Wielersport en Atletiek

Gelukkig zijn alle coronamaatregelen opgeheven en kunnen we met dit heerlijke voorjaarsweer weer lekker buitensporten beoefenen zoals wielrennen en atletiek.

In de regio Stedendriehoek worden deze sporten, zoals bijvoorbeeld frame running, door de deelnemende sportaanbieders aangeboden aan sporters met een beperking. Wielrennen en atletiek worden in april ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek (ook te zien op www.unieksporten.nl/nieuws) kunnen sporters vooraf al kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt. In mei komt laag intensief & racketsport uitgebreid aan bod en in juni staan paardrijden & precisiesport centraal.

Deel dit bericht

Uniek sporten: Salsa workshop

Uniek Sporten Brummen Voorlopig laatste editie Uniek Sporten kalender: “welke sport ga jij beoefenen deze maand? De 4e editie en voorlopig laatste editie van de kalender Uniek Sporten van de…