Aan sportiviteit geen gebrek in de gemeente Brummen! Met ruim 60 verenigingen en organisaties die actief zijn op sport- en/of gezondheidsgebied kan werkelijk iedereen terecht bij een passende club. Van schietvereniging tot wandelclub, van hengelsport tot handbal, van voetbalvereniging tot golfbaan en alles wat daar tussenin zit – ontdek hieronder wat de gemeente Brummen te bieden heeft.

Hulp nodig bij het zoeken naar een passende (sport)club of op zoek naar beweegadvies? Neem dan contact op met Femke Grolman van ons Sport- en Beweegloket.

 

 • Sporten

 • All 4 Run Brummen

  Heb je al een redelijke of goede conditie en wil je graag een stok achter de deur om vaker te gaan hardlopen? Kortom, ben jij op zoek naar een gezellige loopgroep in Brummen? Dan ben je bij All 4 Run Brummen aan het juiste adres.

  All 4 Run Brummen biedt afwisselende hardlooptrainingen waar je aan je eigen conditie en uithoudingsvermogen werkt. De loopvereniging helpt je bij het stellen en behalen van je doelen en zorgt dat je voor langere tijd op het juiste tempo kunt lopen. In een ongedwongen sfeer en onder goede begeleiding blijf je bij All 4 Run Brummen het hele jaar door fit.

  Meer informatie
 • Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid Eerbeek

  Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid heeft een divers aanbod. Het begint met ouder-peutergym en biedt de mogelijkheid om via recreatief turnen te turnen op wedstrijdniveau. Daarnaast is er sport-fit voor dames en heren. Leeftijd is niet zo belangrijk, het verlangen om gezond en actief te blijven wel.
  De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij de gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid een rol. De technische leiding van de gymnastiek groepen streeft ernaar de kinderen wat mee te geven waaraan ze ook later wat hebben. Te denken valt dan aan begrippen als discipline, afspraak is afspraak en kameraadschap. Begrippen die in sommige fases van het maatschappelijk gebeuren als ouderwets gezien worden, maar steeds weer terugkomen als waardevolle uitgangspunten.

  Meer informatie
 • Eerbeekse Boys

  Voetbalvereniging Eerbeekse Boys is opgericht in 1927 door drie jongens die destijds 14 jaar waren. In 1932 fuseerde de club met TOVO (Tot Ons Vermaak Opgericht) en gingen beide clubs verder onder de naam Eerbeekse Boys. Sindsdien is de voetbalvereniging in alle opzichten flink gegroeid; ledenaantal, resultaten en aanhangers. Inmiddels heeft de club vier voetbalvelden en twee trainingsvelden en is er bij het hoofdveld een tribune gebouwd die is gefinancierd door de leden zelf. In de zomer van 2000 is de bar in de kantine helemaal veranderd. Het gaat goed met de Eerbeekse Boys. Het aantal pupillen is gegroeid en dat belooft een mooie toekomst!

  Meer informatie
 • Fysiotherapie Eerbeek & Loenen

  Fysiotherapie Eerbeek & Loenen bestaat ruim 40 jaar en staat bekend om een breed scala aan behandelingen en fitprogramma’s. De zorg en kennis zijn afgestemd op de laatste ontwikkelingen. Alle fysiotherapeuten hebben hun eigen specialisaties, waardoor ze elkaar aanvullen in kennis en vaardigheden. Op deze manier krijgt u de meest optimale behandeling en begeleiding.

  Op de locatie in Eerbeek zijn meerdere behandelkamers aanwezig en twee grote oefenruimtes met moderne faciliteiten. Naast fysiotherapie wordt er op deze locatie FysioFit, diverse bewegingsprogramma’s, logopedie (Pro-logopedie) en podotherapie (Podozorg Eerbeek) geboden.

  Fysiotherapie Eerbeek & Loenen is aangesloten bij de beroepsorganisatie KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie).

  Meer informatie
 • Bridgeclub Smodo Eerbeek

  Bridgeclub SMODO is een bridgeclub waarbij gezelligheid voorop staat. Op dinsdagavond en woensdagmiddag wordt in een ontspannen sfeer gebridged, maar de prestaties worden niet uit het oog verloren. Op dinsdagavond wordt er gespeeld in het Tjark Riks Centrum en op woensdagmiddag wordt er gespeeld in het Pater Dekkerhuis. Bent u nog geen lid en wilt u ook gezellig bridgen, dan vindt u hier meer informatie.

  Meer informatie
 • Sportcentrum Fit & Fun

  Sportcentrum Fit & Fun verzorgt fitness en groepslessen op een mooie locatie, in een unieke sfeer. De fitnessruimte is ingericht voor individuele fitness trainingen en is gericht op het ontwikkelen en onderhouden van spierkracht, figuurverbeteringen en algehele fitheid. Trainen is individueel, maar wel onder begeleiding van de fitness instructeurs. De ruimte is voorzien van airco.

  Sportcentrum Fit & Fun heeft een breed scala aan groepslessen. Met meer dan 20 verschillende lessn voor jong en oud is er voor elk wat wils. Zo kun je dansen met BodyJam of fietsen met Spinning. Voor de kinderen zijn er lessen als Junior Fit en Streetdance.

  Fitt2Go biedt door middel van de Gratis Proefweek Fitness de mogelijkheid gratis kennis te maken met groepsfitness. Op deze manier kun je gratis kennis maken met de lessen die jij leuk vindt. Ook kun je gratis de online Lidmaatschapstest invullen. Deze test bestaat uit 7 vragen en bepaalt welk lidmaatschap het beste past bij jou past. Op de locaties in Eerbeek en Deventer is er de mogelijkheid gratis gebruik van de sauna te maken.

  Meer informatie
 • VV Oeken

  Vv Oeken heeft haar basis in Brummen en is opgericht op 5 oktober 1928. De vereniging is genoemd naar het gelijknamige buurtschap gelegen op enkele kilometers ten noorden van Brummen, daar waar deze voetbalclub, dus al 90 jaar geleden begon. Het sportpark de Overkant ligt aan de rand van het dorp Brummen aan de Knoevenoordstraat, de plaats waar, naast de kernen Leuvenheim en Oeken, de meeste van de ruim 400 leden wonen.

  Voor de ca. 300 spelende leden heeft de club momenteel vier seniorenteams spelend in de zaterdagcompetitie. Het eerste elftal is ingedeeld in de 3e klasse A.

  De jeugdafdeling met jongens en meisjes omvat veel pupillen- en juniorenteams verdeeld over een volledige lijn van mini-pupillen tot en met JO/MO19-junioren. Tevens zijn er complete meidenteams. Alle jeugdleden en VR1 spelen onder de samenwerkingsvlag van SJO Oeken/Brummen.

  De keuze daarnaast om ‘met plezier meer prestatiegericht’ te gaan werken heeft de laatste jaren een flinke groei en goede resultaten opgeleverd. Ook wordt er met een team aan de (recreanten-)zaalcompetitie deelgenomen. Tevens is er op vrijdagavond het 7v7 35+/45+ voetbal.

  Naast het voetbal zijn er het hele seizoen door allerlei andere activiteiten voor de jeugd, senioren en supporters, zoals onder meer het Sinterklaasfeest voor de jongste jeugdleden, het jeugdkamp, de koekactie, kaartactiviteiten en veel meer.

  Traditioneel wordt elk seizoen afgesloten met een groot Toernooiweekend in juni met toernooien (voor jeugd en senioren).

  Meer informatie
 • Shaolin Kung Fu Brummen

  China Sports & Culture is een traditionele Shaolin Kung Fu school met lessen in Brummen en Zutphen. Shaolin Kung Fu is geschikt voor jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau. Ervaring met andere vechtsporten is niet nodig. De leerlingen bestaan uit een leuke, gevarieerde groep van 4 tot 50 jaar. Plezier, respect en het verbeteren van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden staan tijdens de trainingen centraal.

  De lessen worden gegeven door Patrick,  Shi Yan Shao, een 34ste generatie Shaolin disciple en rijkserkend leraar martial arts. De lessen Kung Fu worden ondersteund door gevorderde leerlingen.

  Meer informatie
 • Kegelclub Gooi Ze Umme

  G.Z.U. (Gooi Ze Umme is een kegelclub voor mannen. De oefenavond vindt plaats op donderdag op de kegelbanen van Café Restaurant Concordia te Brummen. De clubavond begint om 20.00u en eindigt wanneer de laatste kegelaar zijn kegelbal opbergt. G.Z.U. telt zo’n 17 leden, waarvan er 15 in competitieverband gooien. De leeftijd varieert van 40 tot 88 jaar.

  Het kegelen is ook een sociaal gebeuren: praatje, drankje, hapje. Naast de clubavonden zijn er een zestal competitieronden per jaar. Opgeven voor de competitie is een vrije keuze, maar wordt hogelijk gewaardeerd. Naast het meedoen aan de competitie, kun je ook mee gooien met toernooien of kampioenschappen in verschillende klassen, zowel op nationaal niveau als op bondsniveau. De club heeft verder een feestcommissie die ook wat andere activiteiten organiseert.

  Meer informatie