Aan sportiviteit geen gebrek in de gemeente Brummen! Met ruim 60 verenigingen en organisaties die actief zijn op sport- en/of gezondheidsgebied kan werkelijk iedereen terecht bij een passende club. Van schietvereniging tot wandelclub, van hengelsport tot handbal, van voetbalvereniging tot golfbaan en alles wat daar tussenin zit – ontdek hieronder wat de gemeente Brummen te bieden heeft.

Hulp nodig bij het zoeken naar een passende (sport)club of op zoek naar beweegadvies? Neem dan contact op met Femke Grolman van ons Sport- en Beweegloket.

 

 • Sporten

 • Brummense Damvereniging

  Brummense Damvereniging staat voor dammen voor jong en oud. De clubleden spelen mee in verschillende competities zoals de bondscompetitie, de sneldamcompetitie en de jeugdcompetitie. Elke donderdag is er een clubavond die wordt gehouden in Plein 5, het buurthuis van Brummen. Enthousiaste dammers zijn van harte welkom om een clubavond bij te wonen. Ook als je nog niet zeker weet of je wel lid wilt worden kun je gerust een avond komen kijken. Er is altijd wel een mogelijkheid om een partijtje te spelen tegen een lid van de club.

  Meer informatie
 • Beckson Tennisclub Brummen

  Beckson Tennisclub Brummen is opgericht op 1 april 1952 door een aantal sportieve werknemers, als personeelsvereniging van de toenmalige Becker’s Sons Metaalwarenfabriek. Het uitdragen en beoefenen van de tennissport is de voornaamste doelstelling van de tennisclub. Daarbij speelt gezelligheid en saamhorigheid bij deze individuele sport ook een belangrijke rol. Tennis moet voor iedereen bereikbaar en uitvoerbaar zijn. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom.

  Meer informatie
 • Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid Eerbeek

  Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid heeft een divers aanbod. Het begint met ouder-peutergym en biedt de mogelijkheid om via recreatief turnen te turnen op wedstrijdniveau. Daarnaast is er sport-fit voor dames en heren. Leeftijd is niet zo belangrijk, het verlangen om gezond en actief te blijven wel.
  De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij de gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid een rol. De technische leiding van de gymnastiek groepen streeft ernaar de kinderen wat mee te geven waaraan ze ook later wat hebben. Te denken valt dan aan begrippen als discipline, afspraak is afspraak en kameraadschap. Begrippen die in sommige fases van het maatschappelijk gebeuren als ouderwets gezien worden, maar steeds weer terugkomen als waardevolle uitgangspunten.

  Meer informatie
 • Hengelaarsvereniging De Karper Brummen

  Bij HSV De Karper in Brummen is iedereen welkom die hart heeft voor de hengelsport. Er wordt op verschillende plekken gevist: De Hank in Brummen, het “Gat” van Leuvenheim en de Zwarte Hank in Leuvenheim. HSV De Karper heeft niet alleen een eigen competitie, maar neemt ook deel aan wedstrijden in de regio.

  HSV De Karper heeft bovendien een speciale jeugdafdeling; De Dobber. De Dobber organiseert regelmatig jeugdcursussen zodat je op een leuke en toegankelijke manier leert hoe je moet vissen. Interesse? Je bent van harte welkom!

  Meer informatie
 • Shaolin Kung Fu Brummen

  China Sports & Culture is een traditionele Shaolin Kung Fu school met lessen in Brummen en Zutphen. Shaolin Kung Fu is geschikt voor jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau. Ervaring met andere vechtsporten is niet nodig. De leerlingen bestaan uit een leuke, gevarieerde groep van 4 tot 50 jaar. Plezier, respect en het verbeteren van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden staan tijdens de trainingen centraal.

  De lessen worden gegeven door Patrick,  Shi Yan Shao, een 34ste generatie Shaolin disciple en rijkserkend leraar martial arts. De lessen Kung Fu worden ondersteund door gevorderde leerlingen.

  Meer informatie
 • Sparta Brummen

  Sparta Brummen is dé vereniging in Brummen waar iedereen kan komen gymmen, dansen en springen. De gymnastiekvereniging heeft een divers aanbod waaronder recreatief turnen (op wedstrijdniveau), jazzdance voor de jeugd en voor volwassenen, groepsspringen en sportfit voor (de iets oudere) dames en heren. Leeftijd is niet belangrijk bij Sparta, daarentegen staat het verlangen om gezond en actief te blijven voorop.

  Sportiviteit, verdraagzaamheid, respect en gezelligheid zijn belangrijke waarden binnen de vereniging. Sparta staat middenin de maatschappij, richt zich primair op recreatiesport en biedt leden een vertrouwde omgeving om onder deskundige leiding te kunnen sporten.

  Meer informatie
 • Sportclub Brummen

  Het doel van Sportclub Brummen is het beoefenen en het bevorderen van de amateurvoetbalsport in al zijn verschijningsvormen op een zo hoog mogelijk kwalitatief niveau. Kwaliteit vertaalt zich hierbij in een moderne accommodatie en deskundige, gediplomeerde begeleiding van spelers en elftallen op alle niveaus. De doelgroepen zijn heren, dames, jongens en meisjes. Naast kwaliteit kenmerkt de vereniging zich door respect, sportiviteit en gezonde ambitie, maar ook door gezelligheid en familiegevoel. Voor zowel senioren als jeugd wil Sportclub Brummen een positieve sfeer en goede organisatie scheppen, waardoor spelers het als een uitdaging zien om bij de vereniging te komen spelen.

  Meer informatie
 • ZV De Spreng

  Zwemsportvereniging De Spreng is een fusievereniging met een lange historie. In het jaar 2000 gingen de Eerbeekse Zwem- en Poloclub ‘Oefening Kweekt Kracht’ en de Zwem- en Poloclub ‘Brummen’ op in een nieuwe zwemsportvereniging: De Spreng. Thuishavens zijn het zwembad Rhienderoord te Brummen en zwembad Coldenhove te Eerbeek. Bij De Spreng worden de volgende sporten aangeboden: waterpolo, reddingszwemmen, wedstrijdzwemmen en recreatief zwemmen. Je hebt de mogelijkheid om vier keer gratis mee te trainen.

  De Spreng wil de zwemsport bevorderen in de gemeente Brummen en haar leden een plezierige en veilige omgeving bieden om hun favoriete sport te beoefenen. De zwemsportvereniging is trots op de jeugdafdeling, waar kinderen (na het behalen van hun A- en B-diploma) op speelse wijze kennis maken met alle facetten van het zwemmen, het reddend zwemmen en waterpolo. Plezier en beleving staan voorop. Zowel bij de recreatieve groeps als bij de wedstrijdteams. Er wordt gestreefd naar optimale wedstrijdprestaties.

  Meer informatie
 • FysioBrummen

  FysioBrummen is een moderne fysiotherapiepraktijk met verschillende specialisaties, waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Daarnaast biedt FysioBrummen nog verschillende andere behandelmethodes zoals dry needling, shockwave, medical taping, hardloopanalyse, revalidatie na een hartinfarct en fysiotherapie bij Parkinson en COPD. Ook sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut is mogelijk in de vorm van FysioFit, waarbij in een kleine groep gewerkt wordt aan de specifieke doelen van de deelnemers.

  Meer informatie