Aan sportiviteit geen gebrek in de gemeente Brummen! Met ruim 60 verenigingen en organisaties die actief zijn op sport- en/of gezondheidsgebied kan werkelijk iedereen terecht bij een passende club. Van schietvereniging tot wandelclub, van hengelsport tot handbal, van voetbalvereniging tot golfbaan en alles wat daar tussenin zit – ontdek hieronder wat de gemeente Brummen te bieden heeft.

Hulp nodig bij het zoeken naar een passende (sport)club of op zoek naar beweegadvies? Neem dan contact op met Erik van ons sport en beweegloket.

 

 • Sporten

 • Volleybalvereniging Bruvoc

  Volleybalvereniging Bruvoc is opgericht in 1960 en heeft ruim 200 leden, die verdeeld zijn over meerdere heren- en damesteams. Verder heeft de vereniging mini- en jeugdteams en recreantengroepen. Iedereen kan bij Bruvoc een maand lang mee trainen zonder kosten om te bekijken of het allemaal bevalt. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. Samen met de Technische Commissie wordt er dan bekeken in welk team of groep je het beste kunt spelen en trainen.

  De vereniging scoort hoog als het om verenigingsactiviteiten gaat. Te denken valt aan diverse toernooien, waaronder het jaarlijkse terugkerende sponsortoernooi, beachvolleybal en een mixed toernooi op de derde zondag van het nieuwe jaar.

  Bruvoc heeft een eigen verenigingsblad, ‘de Time-Out’. Dit is een blad voor en door leden en verschijnt vijf keer per jaar. Een prima middel om op de hoogte te blijven van alle prestaties van de vereniging op volleybalgebied!

  Meer informatie
 • Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid Eerbeek

  Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid heeft een divers aanbod. Het begint met ouder-peutergym en biedt de mogelijkheid om via recreatief turnen te turnen op wedstrijdniveau. Daarnaast is er sport-fit voor dames en heren. Leeftijd is niet zo belangrijk, het verlangen om gezond en actief te blijven wel.
  De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij de gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid een rol. De technische leiding van de gymnastiek groepen streeft ernaar de kinderen wat mee te geven waaraan ze ook later wat hebben. Te denken valt dan aan begrippen als discipline, afspraak is afspraak en kameraadschap. Begrippen die in sommige fases van het maatschappelijk gebeuren als ouderwets gezien worden, maar steeds weer terugkomen als waardevolle uitgangspunten.

  Meer informatie
 • Duikschool Divers

  Bij Duikschool Divers kun je opgeleid worden voor alle PADI, NOB en IAHD duikbrevetten. Daarnaast kunnen kinderen met een beperking in samenwerking met hun leerkrachten terecht voor een therapeutische duikervaring. Theorie- en zwembadmodules vinden plaats in de avonduren. Het buitenwaterduiken in het weekend. Voor therapeutisch duiken gelden afwijkende dagen en tijden.

  Bij Duikschool Divers wordt altijd gebruik gemaakt van nieuwe duik- en lesmaterialen zodat je op een rustige en veilige manier kunt leren duiken. In jouw eigen tempo en altijd verzekerd van optimale begeleiding. Duikschool Divers verzorgt ook opfriscursussen voor mensen die alweer een tijdje niet meer hebben gedoken en alle kennis weer op willen frissen. Voor mensen die eerst willen weten of ze duiken wel leuk vinden, zijn er introductielessen. Ook minder valide mensen en hun begeleiders kunnen terecht bij Duikschool Divers voor een brevet.

  Meer informatie
 • FysioBrummen

  FysioBrummen is een moderne fysiotherapiepraktijk met verschillende specialisaties, waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Daarnaast biedt FysioBrummen nog verschillende andere behandelmethodes zoals dry needling, shockwave, medical taping, hardloopanalyse, revalidatie na een hartinfarct en fysiotherapie bij Parkinson en COPD. Ook sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut is mogelijk in de vorm van FysioFit, waarbij in een kleine groep gewerkt wordt aan de specifieke doelen van de deelnemers.

  Meer informatie
 • Bridgeclub Smodo Eerbeek

  Bridgeclub SMODO is een bridgeclub waarbij gezelligheid voorop staat. Op dinsdagavond en woensdagmiddag wordt in een ontspannen sfeer gebridged, maar de prestaties worden niet uit het oog verloren. Op dinsdagavond wordt er gespeeld in het Tjark Riks Centrum en op woensdagmiddag wordt er gespeeld in het Pater Dekkerhuis. Bent u nog geen lid en wilt u ook gezellig bridgen, dan vindt u hier meer informatie.

  Meer informatie
 • Stichting Scouting Eerbeek

  Scouting Tapawingo Eerbeek is een vereniging waar elk weekend allerlei jongens en meisjes het scoutingspel spelen. Elke week is er een leuke bijeenkomst waarin van alles ondernomen wordt: van vuurstoken tot een zeepsopbaan, van primitief koken tot een sporttoernooi: bij Scouting Tapawingo Eerbeek zijn ze van alle markten thuis.

  Het scoutingspel wordt gespeeld in verschillende leeftijdsgroepen, zogenaamde speltakken. De activiteiten zijn dan ook afgestemd op de leeftijd van de leden. Zo ga je bij de jongste groep, de welpen, een nacht kamperen op een terrein in de buurt terwijl je bij de oudste groep, de explorers, een hele week op kamp gaat naar Spanje, Polen of Schotland. Je bent van harte welkom om eens te komen kijken bij Scouting Tapawingo Eerbeek!

  Meer informatie
 • Stichting Kenniscentrum Weerbaarheid

  Stichting Kenniscentrum Weerbaarheid richt zich op het leveren van een substantiële bijdrage aan de maatschappij op het gebied van veiligheid, weerbaarheid en zelfverdediging. Sinds 2005 is de stichting actief in Brummen met de trainingsgroep Brummen/Veluwezoom. Lessen vinden plaats op donderdagavond in de gymzaal van De Lans.

   

   

   

   
  Meer informatie
 • Rijvereniging en Ponyclub De IJsselruiters

  Vereniging De IJsselruiters kent een rijke geschiedenis. De vereniging werd opgericht in 1926 en is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende rijvereniging en ponyclub. Voorwaarts denken, voorwaarts doen & voorwaarts gaan is de slogan die de vereniging typeert. De IJsselruiters organiseert regelmatig interessante clinics en evenementen. Wil je lid worden van De IJsselruiters? Dat kan: je hebt de keus uit rijdend lid, accommodatielid en niet rijdend lid.

  Meer informatie
 • Personal Sports Brummen

  PSB is een kleinschalige, gezellige, professioneel ingerichte sportschool met aandacht voor jou. Jouw wensen staan centraal bij PSB. Te denken valt daarbij aan het verliezen van gewicht, het verbeteren van conditie, sporten met gezondheidsklachten, het sporten voor een fit lichaam, het opbouwen van spiermassa of het herstellen na een blessure.

  Afgestemd op jouw behoeften, lifestyle en doelstellingen wordt jouw eigen programma samengesteld. Door op deze manier te sporten behaal je resultaat en is het programma bovendien verantwoord en veilig. Bij PSB word je begeleid door deskundige trainers met passie voor en kennis van sport. Ook bedrijfsfitness is mogelijk bij PSB.

  Meer informatie