Aan sportiviteit geen gebrek in de gemeente Brummen! Met ruim 60 verenigingen en organisaties die actief zijn op sport- en/of gezondheidsgebied kan werkelijk iedereen terecht bij een passende club. Van schietvereniging tot wandelclub, van hengelsport tot handbal, van voetbalvereniging tot golfbaan en alles wat daar tussenin zit – ontdek hieronder wat de gemeente Brummen te bieden heeft.

Hulp nodig bij het zoeken naar een passende (sport)club of op zoek naar beweegadvies? Neem dan contact op met Mindy de Lange van ons sport en beweegloket.

 

 • Sporten

 • Volleybalvereniging Bruvoc

  Volleybalvereniging Bruvoc is opgericht in 1960 en heeft ruim 200 leden, die verdeeld zijn over meerdere heren- en damesteams. Verder heeft de vereniging mini- en jeugdteams en recreantengroepen. Iedereen kan bij Bruvoc een maand lang mee trainen zonder kosten om te bekijken of het allemaal bevalt. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. Samen met de Technische Commissie wordt er dan bekeken in welk team of groep je het beste kunt spelen en trainen.

  De vereniging scoort hoog als het om verenigingsactiviteiten gaat. Te denken valt aan diverse toernooien, waaronder het jaarlijkse terugkerende sponsortoernooi, beachvolleybal en een mixed toernooi op de derde zondag van het nieuwe jaar.

  Bruvoc heeft een eigen verenigingsblad, ‘de Time-Out’. Dit is een blad voor en door leden en verschijnt vijf keer per jaar. Een prima middel om op de hoogte te blijven van alle prestaties van de vereniging op volleybalgebied!

  Meer informatie
 • Hippmann Personal Training

  Twan Hippmann is gediplomeerd fitnesstrainer Fit!Vak A en B, Personal Trainer en Bootcamp instructeur. Na zijn HBO studie Sportmanagement aan het Windesheim College te Zwolle is hij als Personal Trainer begonnen bij Sportcentrum Hippmann. Hij is nu 10 jaar werkzaam in dit familiebedrijf.

  Personal training is geschikt voor iedereen die persoonlijke begeleiding zoekt. Het is ook mogelijk om in kleine groepen te sporten. Het voordeel van een personal trainer is dat je op een intensieve manier wordt getraind, zodat je veel sturing krijgt en op een persoonlijke manier wordt uitgedaagd. De training kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, dit is afhankelijk van de wensen van de sporten en de doelen die er gesteld zijn.

  Kijk voor voorbeelden en meer informatie op de website.

  Meer informatie
 • Kegelclub Gooi Ze Umme

  G.Z.U. (Gooi Ze Umme is een kegelclub voor mannen. De oefenavond vindt plaats op donderdag op de kegelbanen van Café Restaurant Concordia te Brummen. De clubavond begint om 20.00u en eindigt wanneer de laatste kegelaar zijn kegelbal opbergt. G.Z.U. telt zo’n 17 leden, waarvan er 15 in competitieverband gooien. De leeftijd varieert van 40 tot 88 jaar.

  Het kegelen is ook een sociaal gebeuren: praatje, drankje, hapje. Naast de clubavonden zijn er een zestal competitieronden per jaar. Opgeven voor de competitie is een vrije keuze, maar wordt hogelijk gewaardeerd. Naast het meedoen aan de competitie, kun je ook mee gooien met toernooien of kampioenschappen in verschillende klassen, zowel op nationaal niveau als op bondsniveau. De club heeft verder een feestcommissie die ook wat andere activiteiten organiseert.

  Meer informatie
 • FysioBrummen

  FysioBrummen is een moderne fysiotherapiepraktijk met verschillende specialisaties, waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Daarnaast biedt FysioBrummen nog verschillende andere behandelmethodes zoals dry needling, shockwave, medical taping, hardloopanalyse, revalidatie na een hartinfarct en fysiotherapie bij Parkinson en COPD. Ook sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut is mogelijk in de vorm van FysioFit, waarbij in een kleine groep gewerkt wordt aan de specifieke doelen van de deelnemers.

  Meer informatie
 • Bridgeclub I love bridge

  ‘I love bridge’ is een bridgeclub te Eerbeek. Op dinsdagmiddag en woensdagavond wordt er gespeeld in het Pater Dekkerhuis. Dit is de ontmoetingsruimte van de voormalige RK Kerk. Aan- en afmelden voor de speeldagen is niet nodig. Iedereen is welkom: lid of geen lid, met of zonder partner. Er wordt gespeeld volgens de regels van de NBB. De scores van de competitie en andere belangrijke informatie worden wekelijks op de website vermeld.

  Meer informatie
 • Bridgeclub Smodo Eerbeek

  Bridgeclub SMODO is een bridgeclub waarbij gezelligheid voorop staat. Op dinsdagavond en woensdagmiddag wordt in een ontspannen sfeer gebridged, maar de prestaties worden niet uit het oog verloren. Op dinsdagavond wordt er gespeeld in het Tjark Riks Centrum en op woensdagmiddag wordt er gespeeld in het Pater Dekkerhuis. Bent u nog geen lid en wilt u ook gezellig bridgen, dan vindt u hier meer informatie.

  Meer informatie
 • Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid Eerbeek

  Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid heeft een divers aanbod. Het begint met ouder-peutergym en biedt de mogelijkheid om via recreatief turnen te turnen op wedstrijdniveau. Daarnaast is er sport-fit voor dames en heren. Leeftijd is niet zo belangrijk, het verlangen om gezond en actief te blijven wel.
  De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij de gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid een rol. De technische leiding van de gymnastiek groepen streeft ernaar de kinderen wat mee te geven waaraan ze ook later wat hebben. Te denken valt dan aan begrippen als discipline, afspraak is afspraak en kameraadschap. Begrippen die in sommige fases van het maatschappelijk gebeuren als ouderwets gezien worden, maar steeds weer terugkomen als waardevolle uitgangspunten.

  Meer informatie
 • Sportschool Hippmann

  Sportcentrum Hippmann is een actief en gezellig sportcentrum waar vele takken van sport beoefend kunnen worden. Bij sportcentrum Hippmann in Brummen kun je onder andere terecht voor fitness, kickboksen, crosstraining, spinning, zumba, yoga, streetdance, jeugdfitness, xcore, bootcamp, bokszaktraining, BBB, pilates, pump-it en vele andere activiteiten. Check onze website voor meer informatie of kom eens langs voor een gratis proefles.

  Meer informatie