Volop fietsplezier tijdens de Fietsinformatiedag op 15 mei

fietsinformatiedag

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert de Fietsschool een Fietsinformatiedag voor senioren. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Brummen en Sportkompas. Het is een unieke eendaagse cursus voor 65-plussers die met plezier willen blijven fietsen. De dag vindt plaats bij Rhienderoord, L.R. Beijnenlaan 20, 6971 LE Brummen. Deelname kost slecht 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze cursusdag voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Met eigen fiets

Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij Rhienderoord, met hun eigen fiets, e-bike of driewielfiets. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lekkere lunch. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsschool.

Gevarieerd programma

Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Een fietsenmaker geeft tips over fietsen en e-bikes. Hij kan de fiets ook keuren. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en bovenal gezellig is.

Lage kosten

De kosten voor deelname zijn laag, door een subsidie van het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid Oost-Nederland. De Fietsschool werkt bovendien samen met Mobycon.

Ook fietsers van buiten de gemeente Brummen zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Aanmelden kan ook telefonisch: 030 – 291 81 71.

Deel dit bericht