VV Oeken stap dichterbij handhaving derde klasse

Oeken

Ingestuurd wedstrijdverslag door de redactie van VV Oeken

VV Oeken speelde op zaterdag 13 april een uitwedstrijd tegen Be Quick uit Zutphen. Waar Be Quick deze wedstrijd kampioen kon worden in de derde klasse op de zaterdag, moest VV Oeken voor elk punt strijden om degradatie te voorkomen. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel en het zou dan ook een mooie wedstrijd opleveren.

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen

”Oeken zorgde voor een verrassing in wat de kampioenswedstrijd van Be Quick had moeten worden. De gastheren leken individueel meer kwaliteit te hebben, maar ze slaagden er na een vroege 1-0 niet meer in om 90 minuten een geconcentreerd spelend Oeken verder op achterstand te brengen. Be Quick miste veel kansen, mede door goed keeperswerk van Niek Wösten. Be Quick kreeg het deksel op de neus toen Oeken in het slot alsnog de 1-1 maakte. Voor Oeken weer een extra puntje voor de rechtstreekse handhaving in dit debuut jaar.

Op haar, met blauw en wit versierde sportpark, ging Be Quick furieus van start in wat hun kampioenswedstrijd moest gaan worden. Het mogelijke kampioenschap was een week vervroegd door dat tegenstander Oeken de voorgaande week onverwacht van nummer twee VV Dieren had gewonnen. Er was een flink aantal supporters meegekomen om de mannen van Stefan Jansen bij dit op voorhand moeilijke klusje te steunen.

Een verstoord feestje

De druk van de thuisclub had al na tien minuten succes toen Oeken-keeper Niek Wösten een inzet niet goed onder controle kon krijgen en de gastheren konden toeslaan(1-0). De Zutphenaren leken zo door te kunnen gaan, maar al snel bleek dat de doelman van Oeken ook in de wedstrijd groeide en een moeilijk te nemen hindernis werd. De gasten begonnen lieten zich gedurende de wedstrijd steeds vaker in de richting van het Be Quick doel zien. Doordat de Be Quick-ers steeds meer met individuele acties hun doel nastreefden was het voor Oeken vooral een kwestie van geconcentreerd en goed gecoördineerd blijven verdedigen en waar de kansen waren gelijk door te schakelen. Dat bleef het beeld tot de laatste tien minuten toen keeper Wösten nog een keer handelend op trad. Oeken wist daarop meer en meer het spel te verplaatsen en een verrassing hing in de lucht. En inderdaad in de slot minuten was het Jesse Heutink die aan de zijlijn halverwege de Be Quick helft een vrije trap mocht nemen. Hij bracht de bal in de Zutphense zestien en uiteindelijk was het Marco Heersema die de terugspringende bal netjes in het doel werkte(1-1). En die stand bleef zo. Oeken kan weer een puntje bij kon schrijven om het doel van handhaving in dit eerste jaar derde klasse te bereiken. Voor Be Quick waren de druiven natuurlijk zuur, vooral in zo’n opgezette feestelijke ambiance, moest het feest nog even uitgesteld worden.

Op paaszaterdag 20 april speelt Oeken thuis op de Overkant in Brummen/Broek. tegen het zuid-Arnhemse AZ2000.”

Wil je meer weten over VV Oeken? Neem dan een kijkje op hun website!