Wandelen met Brummen Beweegt

brummen beweegt wandeling

De 55+er die op een gezellige, laagdrempelige manier in beweging wil blijven. Dat is de doelgroep van Brummen Beweegt, een initiatief van Sportclub Brummen dat tijdens de Nationale Sportweek in 2018 is opgestart. Brummen Beweegt biedt iedere werkdag een beweegactiviteit voor senioren, zoals wandelen, een beweegcircuit en walking football. Eline van de redactie wandelde mee door de omgeving van Brummen.

Donderdagochtend, 8.50 uur: de wandelaars treffen elkaar bij het complex van Sportclub Brummen. Er zijn zeven personen aanwezig vandaag, inclusief vrijwilliger/organisator en secretaris van Sportclub Brummen Marinus van Tent Beking en redactielid Eline. Het nieuwe seizoen is net van start gegaan en Brummen Beweegt moet nog een beetje op gang komen, maar vandaag staat er een mooi groepje klaar voor een wandeling door de omgeving. Vóór het wandelen wordt er nog even een kopje koffie gedronken aan de stamtafel in de kantine van Sportclub Brummen. Dan is iedereen er klaar voor; op naar buiten!

Marinus stippelt wekelijks een route uit. Vandaag wordt er gewandeld richting Landgoed Groot Engelenburg, waar de wandelaars een stukje geschiedenis voorgeschoteld krijgen. Judith van Walree-van Lennep liet dit landhuis in 1828 compleet verbouwen in neoclassicistische stijl en verruilde haar woning een paar jaar later voor een ‘iets kleiner optrekje’ in de buurt: Klein Engelenburg, waarnaar de wandeling daarna leidt.

Iedere week koppelt Marinus een thema aan de wandeling, zoals deze week landgoed Engelenburg. Zo is er naast het wandelen ook ruimte voor een interessant verhaal over, bijvoorbeeld, een gebouw in de omgeving. Vandaag heeft hij zelfs een rondleiding door Klein Engelenburg geregeld, dat tegenwoordig dienstdoet als exclusieve woonzorg op maat voor ouderen. Bij Klein Engelenburg wordt de wandelgroep hartelijk ontvangen door Jolanda Jansen, administratief medewerkster en oproepkracht activiteitenbegeleider op Klein Engelenburg. Na een cappuccino en de geschiedenis van Klein Engelenburg in een notendop wordt er nog even rondgekeken in de oranjerie en de tuin van het landgoed. Wandelen met Brummen Beweegt is dus eigenlijk veel méér dan wandelen alleen; het is een uitje, gezamenlijk met leeftijdsgenoten uit de buurt.

“Ik zeg regelmatig tegen mensen in mijn omgeving dat ze echt een keertje mee moeten lopen. Het is namelijk hartstikke gezellig en heel vrijblijvend,” vertelt één van de wandelaars. “Maar sommigen zijn toch nog wat huiverig.” Jammer, want een wekelijkse wandeling doet je goed. De omgeving van Brummen en Eerbeek biedt talloze prachtige wandelpaden door de bossen en de natuur. Brummen Beweegt is er bovendien niet op gericht om je in het zweet te werken, maar om op een laagdrempelige manier in beweging te blijven. Naast de wandeling op donderdagochtend is er op maandagochtend walking football en op dinsdag, woensdag en vrijdag een beweegcircuit. Hier lees je meer over Brummen Beweegt en de bijbehorende activiteiten.

Wil je graag eens vrijblijvend meewandelen? Of deelnemen aan een andere activiteit zoals het beweegcircuit of walking football? Neem dan gerust contact op met Marinus van Tent Beking (0610556883) of Maaike Jeronimus (0648478478) of stuur een e-mail naar secretariaat@sportclubbrummen.nl. Wees welkom!