#Wedstrijdvandeweek: Plaatsingswedstrijd s.v. Sparta Brummen in Beneden-Leeuwen

Sparta Brummen
Ingezonden door José Wolfs, trainster van s.v. Sparta Brummen
Deze week is de #wedstrijdvandeweek die van s.v. Sparta Brummen die meededen aan een turnwedstrijd in Beneden-Leeuwen. Op 27 januari gingen de meisjes van s.v. Sparta brummen naar Beneden-Leeuwen om hun eerste plaatsingswedstrijden in de 5de/6de divisie te spelen. 15 dames, van leeftijd verschillend, deden mee en lieten  hun turntalent zien en hoopten zich te kunnen plaatsen voor het regiokampioenschap.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        De KNGU(Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) organiseert voor turntalenten diverse wedstrijden om te laten zien wat de turnsters in huis hebben. De plaatsingswedstrijd in Beneden-Leeuwen is een onderdeel om je te kunnen plaatsen voor het regiokampioenschap.  De andere plaatsingswedstrijd zal op 31 maart in Beekbergen gehouden worden. Na deze twee wedstrijden telt de beste wedstrijd van een turnster voor de plaatsing van het regiokampioenschap en hebben ze de mogelijkheid om zich te laten zien op het hoogste niveau van de regio.

Een lange, maar succesvolle dag

De dag begon vroeg voor de jongste turnsters. Voor de instap, de jongste turnsters die meedoen aan wedstrijden, begonnen de wedstrijden al aan het begin van de ochtend. Ze begonnen bij de sprong, gingen vervolgens naar de brug en als laatste twee onderdelen hadden zij de balk en de vloer. De pupillen en overige jeugd hadden wat meer uitslaaptijd. Zij moesten na de instappers laten zien waartoe zij in staat waren. De middag was bijna ten einde toen alle turnsters hun oefeningen hadden gedaan. Het was een lange dag, maar de dames kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Van de 15 turnsters die meededen in deze plaatsingswedstrijd, zijn er maarliefst vijf in de prijzen gevallen! Twee dames gingen er met de eerste plek vandoor, waar de andere drie de tweede plek bemachtigd hadden. Vier van de dames eindigden net niet op het podium en pakten de vierde plek. De overige dames eindigden rond de 10e plek en hebben in Beekbergen de kans om hun oefeningen nog beter te doen en te laten zien dat ook zij op het regiokampioenschap thuis horen.

Een tevreden trainster

De trainster en begeleidster José Wolfs was zeer tevreden en keek met een positief gevoel terug op haar turnsters. ”Ik als trainster ben zeer trots op deze meiden, ze hebben het zeer goed gedaan!” José gaat er alles aan doen om de dames zo goed mogelijk voor de dag te laten komen op 31 maart in Beekbergen als ze de tweede plaatsingswedstrijd gaan spelen.

Wij wensen de dames heel veel succes en plezier bij hun volgende wedstrijd in Beekbergen!

Wil je meer weten over s.v. Sparta Brummen? Neem dan eens een kijkje op hun website!

Deel dit bericht