#wedstrijdvandeweek: SJO Oeken/Brummen JO13-1 is kampioen!

IMG_0363

Elke week lichten we een wedstrijd uit die de afgelopen tijd door een club in de gemeente Brummen gespeeld is. Deze week delen we het verslag van SJO Oeken/Brummen JO13-1, het team dat onlangs kampioen werd! Dit verslag is geschreven door de redactie van SJO Oeken/Brummen:

“Zaterdag 1 december 2018

Nog niet eens zo lang geleden was ‘de Overkant’ ook het decor van een kampioenswedstrijd tegen Groen-Wit uit Apeldoorn. Toen was het de E1 van vv Oeken die het moest opnemen tegen de E1 van Groen-Wit. Aan de uitslag willen de spelers niet meer herinnerd worden, er werd verloren en aan het eind van de rit eindigde zelfs de plaatselijke rivaal Sportclub Brummen boven de vv Oeken.

Veel spelers uit de E-teams van weleer spelen nu gebroederlijk samen in de 1ste klasse leeftijdscategorie SJO Oeken/Brummen JO13. Dit team startte vol goede moed in september aan een nieuw hoofdstuk in hun voetbalgeschiedenis. Beide spelersgroepen keken eigenlijk al een jaar of 2 uit naar dit seizoen, met het beschikbare talent moest het mogelijk zijn om hoge ogen te gooien. Er werd dan ook stiekem vanuit gegaan dat een plek bij de eerste 3 haalbaar moest zijn. De start op 22 september was veelbelovend, Eerbeekse Boys werd overtuigend met 0-3 verslagen. Voorzichtig optimisme stak de kop op maar de confrontaties met de ‘grote’ jongens als Colmschate, Teuge, Sportclub Deventer en Voorwaarts moesten nog komen. Het team ging wekelijks beter spelen en nadat directe concurrent Teuge op een 4-2 nederlaag was getrakteerd was het bekend dat 1 december D-Day zou zijn.

Afgelopen zaterdag was het zover: directe concurrent Groen-Wit kwam voor de zoveelste maal naar Brummen voor de strijd om plek 1. Dit keer troffen ze dus niet vv Oeken of Sportclub Brummen maar een tot op het bot gemotiveerde vriendenmix van beide verenigingen. Het werd een heroïsche strijd. Al snel kwam SJO Oeken/Brummen op voorsprong uit een corner, Davy Luessink was attent. De 2-0 volgde korte tijd later via een vloeiende aanval over rechts, Tim Hofenk rondde beheerst af. Daarna bleek er toch veel stress in de beentjes te zitten, Groen Wit herpakte zich namelijk knap en wist via één van de snelle spitsen te scoren. Met een 2-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft was er van goed voetbal geen sprake meer, het was heengegaan. SJO Oeken/Brummen had het middenveld versterkt met Tijn Groeneveld, deze pitbull moest Mauro van der Poel, Florian Grolman en Guus Nieuwenhuis helpen om het vaardige Groen-Wit af te stoppen. Deze omschakeling naar 4-4-2 betekende voor behendige Dani Faucetta een reservebeurtje. Uitgespeelde kansen waren er vrijwel niet meer, SJO Oeken/Brummen werd enkele malen gevaarlijk door vrije trappen en acties van spits Valentijn Mulder. De defensie bestaande uit Roy Willems, Maik Esselink, Ducan Heuting en Tideman Jagersma stond zijn mannetje en gaf slechts één kans weg, hier bleek keeper Jan Ruumpol de reddende engel. De opluchting kwam toen invaller Mike Elyzen vollerend de 3-1 binnen werkte. Dit bleek de nekslag voor Groen-Wit. De door de ouders geprepareerde boog met blauwe, witte en gele ballonnen kwam tevoorschijn, ook het spandoek dat twee jaar eerder ongebruikt de kast weer in kon kwam nu met een kleine tekstaanpassing goed van pas!

Na de wedstrijd volgde de uitreiking van de wit-gouden kampioensshirts, medailles en was er een welverdiend frietje in de kantine. Al toeterend werden de festiviteiten afgesloten in het dorp.

Spelers en begeleiding kijken reikhalzend uit naar de voorjaarscompetitie. Hier zal de weerstand hoger zijn en zal blijken hoeveel rek er nog in deze groep zit.”

Namens stichting Sportkompas aan alle voetballers en betrokkenen van SJO Oeken/Brummen JO13-1: van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Deel dit bericht