Wedstrijdverslag: Oeken debuteert verdienstelijk met gelijkspel in 3e klasse

vv oeken wedstrijdverslag

22 september 2018

Door de redactie van vv Oeken

De eerste wedstrijd voor promovendus Oeken in de 3e klasse had verschillende gezichten. Maar na een moeizame eerste helft en een energieke tweede, overheerste een lichte glimlach. Het 0-0 gelijke spel was over het geheel verdiend en vlak voor tijd leek er zelfs gewonnen te worden, maar de Oekense treffer werd alsnog afgekeurd. Dat met een door blessures aangepaste basisopstelling moest worden gestart bleek geen belemmering om gaande het duel de schroom af te gooien en tegenstander SKV uit Wageningen regelmatig onder druk te zetten.

De regen die we deze zomer zo gemist hadden voor onze grasmat bleek deze middag vanaf de aftrap de schade weer in te willen halen. In deze natte en stormachtige ambiance hielden de teams elkaar het eerste kwartier aardig in evenwicht. Allengs pakten de gasten uit Wageningen het initiatief. Oeken werd in die periode afgetroefd op handelingssnelheid en werd steeds verder terug gedrongen. Dat leverde na twintig minuten een afgekeurde treffer voor SKV op en nog geen minuut later trof een inzet de lat. De zebra’s moesten zich beperken tot enkele ongevaarlijke counters, verder was het devies vooral tegenhouden. Daarbij bleek vooral dat Oeken na balverovering de rust miste om op te bouwen. Nadat vlak voor rust de paal bij een SKV schot nog te hulp moest komen kon met 0-0 de kleedkamer worden opgezocht.

Na rust stond een ander Oeken op het veld. Van meet af aan waren de mannen alerter en scherper in de duels en ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd. Dat leverde na een kwartier bijna een treffer op toen Erik-Jan Huisman heel attent van afstand de ver voor zijn doel staande SKV goalie met een lob probeerde te passeren. Helaas voor de zebra’s belandde de bal op de lat. De gasten kwamen af en toe ook wel tot aanvallen maar konden minder gevaar stichten. Oeken zat in de slotfase dichter bij een treffer. Een vrije trap randje zestien vloog via de muur naast en verder zag de ingevallen Coen Hagedoorn een mooie actie ternauwernood gekeerd. Een paar minuten voor tijd leek de verlossende treffer te vallen toen Marco Heersema binnen de vijfmeter de bal vlak langs de paal tegen het net wist te brengen. Het gejuich was echter van korte duur want de scheidsrechter kwam terug op zijn beslissing op advies van zijn assistent aan de zijlijn (buitenspel).

Jammer voor de debuterende zebra’s, maar het uiteindelijke gelijke spel was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen over het hele duel en bovendien toch wel een mooie start voor dit eerste seizoen in de 3e klasse.

Komend weekend mogen de zebra’s op bezoek bij het ook nog onbekende OVC’85 in Oosterbeek, de aftrap is om 15.00 uur.

Opstelling: Niek Wösten, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jochem Hogenboom, Jelmar Schoonman, Julian van Hummel, Daan Egbers (80. Roel van Agtmaal), Erik-Jan Huisman, Melvin van Dam, Marco Heersema, Jeroen vd Berg (65. Coen Hagedoorn)

Deel dit bericht