Zoektocht roefelplaatsen in gemeente Brummen

kut werk nick

Ingezonden persbericht

Stichting Welzijn Brummen vindt het heel belangrijk dat kinderen zich ook in hun vrije tijd ontwikkelen. Zo zijn ze voorbereid op een actieve deelname aan de samenleving. Daarom organiseert stichting Sportkompas in opdracht van SWB dit jaar weer de Roefeldag.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ‘roefelen’ wat ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’ betekent. Tijdens deze Roefeldag mogen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van allerlei verschillende beroepen. Tijdens het bezoek mogen ze zelf de rol van bakker, brandweer, apotheker etc. vervullen. Ieder jaar gaan in ongeveer 120 Nederlandse gemeenten 30.000 kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan 4.000 bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen. De organisatie van de Roefeldag is in handen van de lokale Roefelcomit√©s. De Roefeldag is van 10.00-15.00 uur.

De Roefeldag zal woensdag 23 oktober plaatsvinden en het Roefelcomité is nog op zoek! Zij zoekt enthousiaste bedrijven die hun steentje bij willen dragen! Inschrijven voor bedrijven kan tot 25 juni!

Bekijk jouw eigen bedrijf, instelling of initiatief eens met kinderogen en je vindt zeker mogelijkheden om kinderen actief te laten deelnemen. Kinderen zijn immers de toekomst! Meld je aan op www.roefeldag-brummen.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lotte van der Wiel, combinatiefunctionaris-sport Stichting Sportkompas: lotte@sportkompas.oplevering4u.nl of telefoonnummer 0313-65 11 80.

Deel dit bericht