Zomers recept: Frozen bananas

frozen bananas

Als het warm is heb je meestal geen zin om lang in de keuken te staan. Je wilt een lichte maaltijd die makkelijk te bereiden is en het liefst ook nog eens gezond is. Maar ja, de inspiratie is soms ver te zoeken…. Daarom vroegen wij aan Bertine Lentink, Food & Sport Coach:

Wat eet je als het HEET is?

Hierop kregen we dit heerlijke recept van haar:

Frozen bananas

Bereidingstijd in minute

  • 5 minuten

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 bevroren banaan, in plakjes
  • 400 ml magere yoghurt
  • 80 g volkorengranola
  • 40 g rozijnen
  • 2 aardbeien

Bereidingswijze

  • haal de plakjes banaan uit de vriezer en verdeel deze over 2 schaaltjes
  • giet in elk schaaltje 200 ml magere yoghurt
  • verdeel de volkorengranola, rozijnen en aardbeien over de yoghurt

Je kan dit op warme dagen gebruiken als ontbijt of lunch, maar ook als tussendoortje. Pas dan de hoeveelheden aan: halveer bijvoorbeeld de portie magere yoghurt, de volkorengranola en de rozijnen.

Dit is een heel gezond alternatief voor een ijsje en het zorgt er ook nog eens voor dat je verzadigd raakt!

Eet smakelijk!

Deel dit bericht